2. Dit dat dus

In Persoonlijk by GertrudeLeave a Comment

De komende weken, neem ik me voor, om iets vertellen over de achtergronden van mijn boeken.  Hoe ze zijn ontstaan zonder enige grafische of kunstzinnige opleiding. De oorzaak van mijn projectmatig werken en over mijn huidige project; hoe het is om mezelf nu eens écht serieus te nemen (als illustrator – en boekenmaker). 

Het verhaal achter mijn tweede boek Wat je schrijft ben je zelf begon op een vroege zondag ochtend op Den Haag Centraal station. De trein naar Haarlem bleek door spoorwerkzaamheden niet te rijden. Normaal gesproken heb ik er een hekel aan elke vorm van oponthoud, en helemaal als er geen treinen rijden. Alle ongeduldigheid plakt zich dan in me in me vast, word een grote massa, en bij pech komt deze (intern) wel eens tot explosie.

Maar toen, die bewuste zondagochtend gebeurde er iets merkwaardigs. Het leek net alsof er een deken van sereenheid om me heen was gewikkeld, en dat ik alleen maar zijn kon waarnemen. Het maakte me niet meer uit wat er ging gebeuren of waar ik ongepland zou stranden. Ik was even verlost van angst, stress, tijd of ander onplezierig gevoel.

Poeh, dat klinkt misschien zweverig en misschien wel jaloersmakend. Troost je, het is helaas bij die ene ervaring gebleven, ….

Die kortstondige uurtjes van in-het-moment-zijn (en dat volledig accepteren) waren de aanleiding om het boek Wat je schrijft ben je zelf te maken.  Die wonderlijke ervaring moest ik met zoveel mogelijk mensen delen!

Het idee achter het boek is om mensen uit te dagen om eerlijk te zijn naar zichzelf, en op te ruimen waar mogelijk nog rommel ligt. Dit doe je door middel van vragen en opdrachten. Het boek biedt ruimte om hiervan dingen op te schrijven. Zo kan het boek je helpen om het mooiste te vinden wat in ieder mens verschuild zit; zichzelf.

Ondanks het helaas bij die ene ervaring is gebleven, is het boek voor mij persoonlijk een heel concreet bewijs van een wonderlijke ervaring en een voortdurende-les dat geluk in mezelf zit. En dat ik de sleuteldrager ben!

Het boek Wat je schrijft ben je zelf  is vertaald naar het Duits, daar heet het Wer bin ich nicht?  

 Wat je schrijft ben je zelf €15,00

Deel dit artikel