Monstera illustratie

Alles wat je moet weten over de Monstera!

In My Green House by Gertrude

Toen ik voor het eerst een stuk stengel inclusief een flinke luchtwortel afknipte van een moeder Monstera, wist ik eigenlijk helemaal niet zo goed wat ik deed. En al helemaal niet of de stek die ik dacht te hebben aan zou slaan.

Meet the MiniMe's!

advertentie

Ik draaide de luchtwortel voorzichtig in een grote pot, bedekte deze met potgrond en zorgde ervoor dat de stengel met het grote gatenblad rechtop stond. En wachtte geduldig af. Na een maand of twee zag ik het blad in beweging komen, en deze langzaam naar het licht toedraaien. Vanaf dat moment wist ik dat hij was aangeslagen en dus hoe ik een Monstera moest stekken.

Inmiddels is onze Monstera uitgegroeid tot een volwassen plant, en in de tussentijd is deze plant ook enorm toegenomen in populariteit!

Monsteramonday
#Monsteramonday

De Monstera is misschien beter bekend bij je als gatenplant. Dit komt door de grote natuurlijke gaten in zijn blad. Maar ook op social media heeft de Monstera een gat geslagen.
Zo worden er elke maandag duizenden foto’s van heel de wereld geupload met de hashtag #Monsteramonday, en op dit moment van schrijven zag ik dat de teller op 38.541 staat! En natuurlijk staat mijn foto er ook bij! En de jouwe?

 Verzorging

Ondanks zijn imposante verschijning is de Monstera niet echt een moeilijke plant om te houden. Zet hem op een lichte plek zonder dat hij in het volle zonlicht staat. En zorg ervoor dat de grond waarin hij staat altijd lichtvochtig is! Als hij happy is over zijn verzorging kan je hem bijna met het blote oog zien groeien. Want des te lichter de plek, des te groter zijn bladeren!
Naast zijn bladerpracht zijn de luchtwortels ook een bijzondere bijkomstigheid. Knip deze nooit af, maar gebruik deze om de plant te stekken. Zoals ik in de intro schreef!

Een Monstera is niet een van de goedkoopste planten, maar als jij een Green House wilt is het een onmisbaar exemplaar die je intens veel genot bezorgd, en zijn geld dubbel en dwars waard is. Eigenlijk alleen al om jouw groene vriend te delen,  die ene foto te maken, en te wachten tot maandag…

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Deel dit artikel