Plantenboeken

Deze boeken over kamerplanten mogen niet ontbreken in jouw boekenkast!

In Groene accessoires, My Green House by GertrudeLeave a Comment

Boeken zijn niet alleen passend bij je groene interieur, of leuk voor een Instagram foto, maar vooral handig om te gebruiken als naslagwerk.  De onderstaande plantenboeken mogen dan ook niet ontbreken in jouw boekenkast! Weet jij een plantenboek welke ontbreekt in de onderstaande lijst, laat dit dan vooral even weten in de comments!

Groen Geluk

Groen geluk – Maaike koster
2017 – Fontaine Uitgevers B.V.
€19,95

‘Groen geluk’ is de ultieme visuele gids voor kamerplanten. Van vetplanten tot cactussen, van bloeiende tot bladplanten: Maaike Koster maakte bij elke plant in deze verzameling een uniek geschilderd kunstwerkje en Emma Sibley geeft plantbeschrijvingen en tips voor de verzorging. Een even prachtig als praktisch boek dat als object niet zal misstaan in je florerende groene indoortuin.

Groen in glas

Groen in glas Judith Baehner
2017 – Forte Groen
€17,99

Groen in glas is voor iedereen die houdt van planten en groen in huis. Planten in een fles – zowel ‘open’ als ‘gesloten’ – vormen een blikvanger in je interieur. Groenblogger Judith Baehner laat in haar boek zien welke vormen van terrariums er zijn en hoe je ze inricht en onderhoudt. Met de vele stap voor stap foto’s kan iedereen zo aan de slag.

Het plantenboek

Het plantenboek– Kathie Scott
2016 – Lannoo
€24,99

De opvolger van de internationale bestseller Het dierenboek
Ontdek alles over het plantenrijk in dit complete naslagwerk. Over de eerste planten, bomen, wouden, tropische planten, bloemen, knollen, groenten, grassen, granen, waterplanten en zoveel meer.

Het plantenlab

Het plantenlab – Judith Baehner
2017 – Forte Groen
€14,95

De bekende blogster en groenspecialist Judith Baehner (‘het Groenlab’) heeft met Het plantenlab een hip en trendy kamerplantenboek geschreven. Haar passie voor planten spat van de pagina’s af. Door haar werk als freelancer voor tijdschriften als Margriet, Home & garden en Buitenleven weet ze als geen ander welke vragen er in de praktijk leven.
Dit boek, geactualiseerd en in een nieuwe uitvoering, is de perfecte gids voor iedereen die meer wil doen met planten in en om huis.

My Green House – Gertrude van der Linden
2018 – Uitgeverij kosmos
€14,99

 In My Green House laat Gertrude van der Linden je kennismaken met de wereld van kamerplanten. Leuk om zo’n Green House in te richten met cactussen, bromelia’s en pannenkoekplanten, maar hoe verder? Met de tips & tricks en achtergrondinformatie over veelvoorkomende kamerplanten, is het niet moeilijk om je groene oase in stand te houden. In dit hippe handboek vind je handige informatieve schema’s om bij te houden welke planten je koopt, hoe je ze moet verzorgen en welke gevaren op de loer liggen. Daarnaast heeft Gertrude ruim 35 oefeningen bedacht voor jouw urban jungle in huis, zoals het maken van een flessentuin en decoratie ideeën met luchtplanten. Ontdek door te doen dat jij ook goed bent in groen!

Planten in huis

Planten in huis  Sophie Lee
2017 – Manteau
€19,99

 Kies de juiste kamerplant voor je interieur.

 

 

Wonen met planten

Wonen met planten – Caro Langton
2017 – Spectrum
€22,50

Wonen met planten is een prachtig én tegelijkertijd praktisch boek over alles wat je wilt weten over vetplanten, luchtplanten, cactussen en andere tropische planten. Dit boek laat je zien hoe je deze planten het beste kunt uitkiezen, verzorgen en hoe ze het beste passen in je interieur.

Wonderplants

Wonderplants – Irene Schampaert & Judith Baehner
2016 – Lannoo
€34,99

Green is the new black
Groen in je interieur is dé nieuwe woontrend. Verschillende internationale topinterieurs waar wonderlijke planten een centrale plaats innemen tonen hoe je je huis transformeert tot een groene oase, een urban jungle. Over de liefde voor groen in huis, met praktische tips om elke plant een plaats in huis te geven en een praktisch overzicht van hun specifieke kenmerken. Twintig interieurs van creatieve plantenliefhebbers van over de hele wereld samengebracht in één boek, inclusief praktische tips voor het variëren van kleur en grootte, een overzicht van de verschillende soorten planten, het plaatsen en onderhouden van groen in je huis…

Urban Jungle boek

Urban Jungle- Igor Josifovic
2017 – Fontaine Uitgevers B.V.
€29,99

Urban Jungle: Living and Styling with Plants is a source of inspiration, ideas and a manual for all of those who want to bring more plants into their home. The book guides the reader through different green homes in five European countries and shows how beautiful, unique, creative and even artistic living with plants can be. More than that the reader finds endless ideas for styling from the bloggers of the Urban Jungle Bloggers community. To complete the topic of indoor plants the book offers easy help for taking care of the plants and DIY tips.

Deel dit artikel