De hazepootvaren

De hazepootvaren

In My Green House by GertrudeLeave a Comment

Zelf vind ik de Humata tyermannii oftewel hazepootvaren echt de meest toffe varen die ik tot nu toe heb gezien. En dat komt zoals zijn naam eigenlijk al verklapt door z’n harige rizomen die eruitzien als hazenpootjes.

Ondanks zijn opvallende verschijning is er niet heel veel over deze varen-soort bekend. Zelf denk ik dat hij zeker meer aandacht verdient dan nu het geval is. Hij is makkelijk in de verzorging, niet krankzinnig duur en gewoon een mooie aanwinst die je lucht ook eens.

De Humata tyermannii komt in het wild voor onder andere in Japan, China, India en Sri Lanka. Waar hij met zijn harige poten over de grond kruipt en zich op die manier vermenigvuldigt. Maar het toffe is dus dat deze varen het ook prima doet in onze huiskamers.

Makkelijke plant

Over het algemeen zijn varens niet heel moeilijk om te houden, en daar vormt de hazepootvaren geen uitzondering op. Hij houdt van veel vocht, en een lichte plek zonder dat hij in het volle zonlicht staat. Normaal gesproken zijn de bladeren een centimeter of 10, maar deze kunnen bij een goede verzorging uitgroeien tot wel 40 cm.

Enne… hoe ouder de hazepoot, hoe langer zijn pootjes. Natuurlijk niet kruipend over je tapijt maar hangend op een mooie plek in jouw Green House!

Deel dit artikel