Stadsplantenwinkels België

Gearchiveerd: De stadsplantenwinkels van België

In My Green House, Offline bucket list by Gertrude

Stadsplantenwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond óf vallen gewoon ineens op. Hieronder vind je een overzicht van de leukste planterige hotspots in België, die je als plantenliefhebber natuurlijk bezocht moet hebben!

Aalst – Drift
Antwerpen – The plant corner
Brussel – Brut
Gent – Little green stories
Gent – Bluet

Drift –Aalst

In 2017 ontstond DRIFT – een kleine, lokale plantenshop. DRIFT houdt van alles tussen wit en grijs, van humor, van gluren, turen en observeren. Van de geur van hout en rulle aarde, van het koele noorden en van warme rotsen onder een verzengende zon. Van een verblindende flakkering op een wateroppervlak, van het geluid van een knappende tak in de stilte van een bos, van de gloed van goud en brons, van de fragiliteit van mos en van de ruwheid van steen. DRIFT houdt van wat ons dwingt te vertragen in de chaos van een stad, van wat ons stuurt, van dat waar onze adem van stokt.

Vanuit deze resem voorliefdes ontstond er een drift, een innerlijke, niet langer te negeren drang om strijder te worden voor meer groen in het interieur, de leefomgeving, de algemene state of mind – maar dan anders. Groen anders.

Bij DRIFT kun je terecht voor onder andere exclusieve beauties, wonderlijke exoten, grillige weirdo’s, sierlijke luchtplanten en trendy hydrocultuur… Naast het brede gamma aan kamerplanten van groot naar klein kun je bij DRIFT ook terecht voor decoratieve must haves van Serax, House Doctor, &K Amsterdam, Meraki…

Naast dit alles is DRIFT voornamelijk gekend omwille van zijn terrariums. Kleine wondere wereldjes met een verhaal. De figuren leven een eigen leventje in glaswerk, omgeven door een wereld van groen.

#underthedome #fern #drifthanginggardens #greenlover #decor #stilllife #shop #greenisthenewblack #plants

Een bericht gedeeld door DRIFT (@drifthanginggardens) op

 • Adres:A. Nichelsstraat 14 – Aalst
 • Website: drifthanginggardens.com
 • Koffie: nee
 • Openingtijden:
  Woensdag – 17.00u – 19.00u
  Donderdag – 17.00u – 19.00u
  Vrijdag – 11.00u – 17.00u
  Zaterdag – 11.00u – 17.00u
The plant corner – Antwerpen

The Plant Corner is een stadsplantenwinkel vol tropische planten en botanische accessoires in het Antwerpse Groen Kwartier. De eigenaresse Sofie Vertongen begon haar botanische reis met haar webshop Phyt, en nu met The Plant Corner verkoopt ze nu ook fysieke planten in een winkel.

 • Adres: Isabellalei 144, Antwerpen, België
 • Website: theplantcorner.com
 • Koffie: nee
 • Geopend van dinsdag t.e.m. vrijdag van 11 u. tot 18 u. Zaterdag van 10 u. tot 17 u. Zondag en maandag gesloten.

Brut – Brussel

De winkel waar ze naast planten ook vintage spullen kan kopen is gelegen in de hartje van de volkswijk Morellen in Brussel. Op zoek naar een grote urban-jungle plant, dan is een bezoek brengen aan deze groene winkel zeker een must!

 • Adres: Hoogstraat 202, 1000 Brussel, België
 • Website: brutbrussels.com
 • Koffie: nee

Little green stories – Gent

Little green stories is een weelderige plantenshop met héél veel planten, wijze potten en vazen, leuke plantenhangers en nog veel meer! 

First purchase…#littlegreenstories #plants #atmosphere #home

Een bericht gedeeld door Thomas Martens (@thomasmartens11) op

 • Adres:Sint-Jacobsnieuwstraat 82 Gent, België
 • Website: littlegreenstories.be
 • Koffie: nee

Bluet – Gent

Bluet staat bekent als Gentse hotspot voor lokale, duurzame & ecologische planten. Na amper drie jaar open te zijn geweest, barst de winkel uit z’n voegen en is verhuisd naar een groter pand op het historische Sint-Baafplein. Bluet is anders dan andere winkels dankzij de filosofie.

 • Adres: Sint-Baafsplein 11 Gent, België
 • Website: bluet.be
 • Koffie: nee

Ken/ of heb jij ook een stadsplantenwinkel die in bovenstaand lijstje hoort? Ik hoor het graag van je ! Dit is namelijk een doorlopende blog die telkens wordt geüpdatet, zodat jij altijd op de hoogte bent van de leukste stadsplantenwinkels van België!

Daarnaast zijn de meeste groene events die op de event kalender staan, afkomstig van activiteiten van stadsplantenwinkels, en weet je precies wat er allemaal te leren valt!

 

Deel dit artikel