De bieb kookt over

Het verhaal achter: De bieb kookt over

In Leegbord - illustraties, Persoonlijk by GertrudeLeave a Comment

Sommigen zullen het vast weten, dat ik er naast illustreren, nog een hobby op nahoud, namelijk koken. Hoewel ik het opeten zelf nog niet eens het allerbelangrijkste vind, maak ik er wel bijna dagelijks een sport van om mezelf ook in de keuken creatief uit te blijven dagen. En dan niet moeilijk ala Ottolenghi (wel heel lekker), maar gewoon gangbare en normale recepten die wel heerlijk zijn! En waar je de ingrediënten bovendien gewoon bij de plaatselijke Turkse- supermarkt kunt kopen.

Toen ik erachter kwam dat mijn zuster Bregje eigenlijk hetzelfde familietrekje bezit, alleen dan meer gericht op bakken, lanceerde ik dezelfde dag nog een nieuwe website; Gertrude kookt & Bregje bakt.

Dit verhaal begon in april dit jaar. Inmiddels staat de teller al op 121 gedeelde recepten, en ondanks die hoeveelheid, hebben we beide het gevoel dat we pas net zijn begonnen met het uitdelen van onze kook-baksels.

Nederland Leest

Hoewel de website nog maar net ‘open’ was, werden we wederom verrast door nog een zusterlijke overeenkomst, namelijk; het superleuk vinden om een thema-boekje te maken! Daar kwamen we achter toen bibliotheek Het Markiezaat ons vroeg om samen iets te organiseren voor in november waar het thema van Nederland Leest voeding bedroeg.

De bieb kookt over

En zo geschiedde dat ik samen met mijn zus aan de slag ging om ons eerste thema-boekje te maken De bieb kookt over . In het boekje is een vijftal recepten uitgewerkt om zo samen de winterse gezelligheid te vieren.

We hopen met dit boekje mensen te stimuleren om juist in de winter elkaar op te zoeken en te laten beseffen dat daarvoor tijd investeren belangrijk is. En natuurlijk hopen we dat De bieb kookt over, een steuntje in de rug mag zijn om misschien ook wat lekkers mee te nemen! (Ps. De kruidenboter is echt heel lekker!)

Hoe kom je aan dit boekje?

In de maand november is dit boekje gratis verkrijgbaar in Bibliotheek Het Markiezaat in Bergen op Zoom, Halsteren en Steenbergen. Is deze afstand niet haalbaar voor je? In de maand november zullen we op Gertrude kookt & Bregje Bakt elke donderdag een recept uit het boekje publiceren. Deze recepten zullen alleen in de maanden november en december online beschikbaar zijn.

Pepernotenwedstrijd

Naast het gratis boekje De bieb kookt over organiseert de bibliotheek ook een pepernotenwedstrijd. In deze wedstrijd word je uitgedaagd om het recept van Bregje te overtreffen. Win je deze wedstrijd? Dan zullen jouw pepernoten bij bakkerij Ton van Hees en Gewoon of bij Sjuul echt worden gebakken, verkocht of geserveerd!

 

Bekijk het filmpje om te zien hoe je kan meedoen!

Groetjes,

Gertrude

Deel dit artikel