Wist jij dat je meer kan doen met een gemberwortel dan enkel verwerken in je Aziatische maaltijd of Fruit juice?
Verschrompelde gember
Ik kwam er op een nogal bijzondere wijze achter! Want zo lag er bij ons een gemberwortel te verschrompelen in de mand waar ik onze aardappelen bewaar. Toen ik hem eruit viste, om hem eigenlijk weg te gooien, zag ik tot mijn verbazing een kleine groene uitloper. Via google kwam ik erachter dat als je de gemberwortel een nachtje zou wellen in wat water om hem vervolgens op wat aarde te leggen, de kans groot is dat de wortel uitloopt.
Tadaaa… en zo geschiedde! De gemberwortel liet ik uitgroeien tot plant. Naast dat de gemberwortel gewoon heel leuk staat in je keuken, kun je de stengels óók prima gebruiken door je eten. Of je trekt er thee van.
Groene optie
Knip voor de warme drank gewoon een stuk stengel af, en laat deze in het hete water trekken. Wel moet ik erbij zeggen dat de stengel minder sterk smaakt dan de wortel zelf. Voor sommigen juist perfect! En, wil je je bezoek verrassen met een groene optie? Gebruik dan de stengel als theelepeltje.
Dus, koop een gemberwortel bij de supermarkt of toko. Laat hem een nachtje wellen in water. Leg dan de wortel op de aarde en heb geduld. Geheid dat je beloond zult worden!