Luchtplantjes illustratie

Maak kennis met een bijzonder soort: het luchtplantje!

In My Green House by Gertrude

Er bestaat een plant waarbij je niet bang hoeft te zijn dat er grond onder je nagels komt na het verpotten. Sterker nog, de luchtplant (Tillandsia) hoef je helemaal niet in de grond te zetten, maar groeit juist zonder. Dit nagenoeg wortelloze plantje leeft namelijk in de natuur als epifyt op kale de rotsen. En doordat deze bijzondere plantjes geen grond onder de voeten nodig hebben, kunnen wij er eindeloos mee variëren in onze huiskamers, mits hij voldoende licht krijgt.

Groen – en grijs

Luchtplantjes zijn deel van de bromeliafamilie (net zoals de ananas) en zijn op te delen in twee verschillende groepen. Namelijk de grijze en groene Tillandsia’s. De grijze komen van nature voor in woestijnachtig gebied en de groene luchtplantjes zijn voornamelijk afkomstig uit (sub)-tropische gebieden van Midden-Amerika tot Zuid-Amerika.

Verzorging

Naast het bijzondere uiterlijk zijn luchtplantjes eenvoudig om te verzorgen. Spuit het groene plantje twee keer – en de grijze eenmaal per week met een plantenspuit.

#luchtplantjes !!! ??#mygreenhouse

Een bericht gedeeld door Gertrude van der Linden (@gertrudevdlinden) op

Ben je niet in het bezit van een plantenspuit, dan kan je de luchtplantjes ook een bad geven. Doe de plantjes voor zo’n 10 minuten in een teiltje. Zorg er dan wel voor dat je ze nadien goed laat drogen, anders heb je kans dat ze gaan rotten.

Ga er bij aanschaf niet vanuit dat het plantje acrobatische sprongen maakt, want dit soort plant is een extreem langzame groeier.

Wekelijks badje voor de luchtplantbabies ?? #luchtplantjes #kleinewasjes #plukvandepetteflet #gottalovealbertheijn

Een bericht gedeeld door Sarina (@sarina_ballerina) op


Luchtplantjes kan je doorgaans gewoon kopen bij een tuincentrum of stadsplantenwinkel. De prijs varieert tussen de €2,50 en €15,00 afhankelijk van de grootte en soort, maar dan heb je een uniek plantje dat je kan neerleggen waar je maar wilt. Dit unieke plantensoort is vanaf nu ook verkrijgbaar in de stadsplantenwinkel in KWEEK te Bergen op Zoom!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Deel dit artikel