Stek Rotterdam

Op bezoek bij… stadstuinwinkel STEK in Rotterdam

In My Green House, Op bezoek bij... by GertrudeLeave a Comment

Stadstuinwinkel Stek heeft een missie, namelijk het delen van hun groene kennis. Om zo hun Rotterdam en de rest van Nederland een stukje mooier te maken. En ik moet zeggen, dat gaat ze goed af!

Hoewel de winkel qua oppervlakte misschien aan de kleine kant is, de kennis die ze in huis hebben met hun vijfkoppig groen-expert-team is  enorm. Je leest het goed. Stek wordt gerund door vijf groen fanaten die niets liever willen dan het delen van hun kennis.

Marieke Stek Rotterdam
Groen-experts

Zo is er wel een expert van elk vakgebied als het gaat om zowel in- als outdoor groen, en niet alleen qua plantenkennis maar ook op het gebied van (tuin)ontwerp. Er wordt dus letterlijk gezaaid met kennis, en de vruchten  hiervan zijn te terug te vinden op hun website.

Maar ik kwam niet voor groen-advies naar Rotterdam. Ik ben de boer op met mijn nieuwe boek My Green House (L), om zo op zoek te gaan naar toffe plekken waar ik vind dat dit boek thuishoort. En Stek is dus zo’n plek.

Mega-Monstera

Ik had om 11.00 een afspraak met Marieke en het eerste wat me bij binnenkomst opviel was de mega-Monstera die zijn plek erg leek te waarderen. Als je Stek volgt op Instagram is deze Monstera je vast niet ontgaan, maar om hem zo in het echt te zien was het echt wanen in een winkel-jungle in dit geval. Heel gaaf!

Monstera Stek

Onze hond Jansje was ook welkom, maar gelukkig kon ik hem uiteindelijk toch thuislaten. Want het staat in Stek zo vol met planten dat rolstoelers er zich denk ik minder op gemak zullen voelen. Bang om een plant om te rijden…

De fijne sfeer die in de winkel hangt, bleef hangen. En jawel… mijn missie is gelukt, ook Stek gaat My Green House verkopen! En daarnaast kan ik alvast verklappen dat ik samen met Stek in het voorjaar een stekjesruil ga organiseren. Dit plan is nog niet helemaal uitgewerkt, maar houd daarom de event-kalender in de gaten, wil je deze ruil niet missen.

Kortom, ben je in Rotterdam, neem vanaf Station Blaak de Metro richting Pernis. Stap uit bij station Dijkzicht. Loop vervolgens nog 800 meter. Óf huur net zoals ik een OV-fiets, en sjees binnen 10 minuten richting Stek dé groene plek!

Deel dit artikel