Food jungles in Nederland

Overzicht van de Food Jungles in Nederland (geüpdatet 08/03/18)

In My Green House, Offline bucket list by GertrudeLeave a Comment

Heb je weleens iets gegeten of gedronken waarbij je het gevoel had in een jungle te verkeren? Dan weet jij waarover ik het heb bij de term Food Jungle.

Deze groene hotspots zijn de ideale plekken om inspiratie op te doen voor onze eigen groene oase’s thuis. Daarom, net zoals bij de stadsplantenwinkels (L), hier een overzicht van de Food Jungles in Nederland. Mist er eentje volgens jou? Laat dit dan even weten in de comment zo creëren we met elkaar een volledige lijst!

Amsterdam –Bar Botanique
Amsterdam – Hortus Amsterdam
Amsterdam – Kaskantine (pop-up)
Amsterdam – The avocado show
Den Bosch – Oerwoud
Eindhoven – Stories
Enschede – Het Paradijs
Haarlem – Kweekcafe
Rotterdam – Aloha
Utrecht – Le Jardin

Amsterdam –Bar Botanique

Eten of drinken in een tropische oase terwijl je het idee hebt in Cuba te zijn. Deze sfeer beschrijft bar botantique wel het meest. Je naast lunchen of dineren kan je hier ook terecht voor een kop koffie of een drankje. Tripadvisor beoordeeld deze groene tent met ruim vier sterren.

Adres: Eerste van Swindenstraat 581, Amsterdam

Openingstijden:
Zo-do: 09.00 – 01.00
Vrij- za: 9.00 – 03.00

In between drops, a little sun shines on us 🌦💃🏼

Een bericht gedeeld door Bar Botanique (@barbotaniqueamsterdam) op


Amsterdam – De Oranjerie (Museum café De Hortus Amsterdam

Dit café is onderdeel van botanische tuin De hortus in Amsterdam. Gevestigd in een oud rijksmonument waar in 1715 tropische planten werden gekweekt in houten broeikassen is zeker een ervaring. Naast koffie en taart wordt er dagelijks een lunch geserveerd in misschien wel een van de mooiste groenste plekken van Amsterdam.

Adres: Plantage Middenlaan 2a, Amsterdam
Openingstijden: Elke dag van 10.00 – 17.00
Tripadvisor reviews

Amsterdam – De Kaskantine  (pop-up: Nog dicht, nog even wachten op nader bericht)

Dit pop-up restaurant, ahum, ik moet eigenlijk zeggen cantina, wordt gerund door een groepje koks, tuiniers en bouwers die van hun vrije geest met veel creativiteit tijdelijke beschikbare ruimte in Amsterdam omtoveren tot een zelfvoorzienend paradijsje.

Super cool, toch?

Het groen dat wordt verbouwd in de kas, vind je even later terug op je bord. Het merendeel van de gerechten is vegetarisch, maar af en toe bereiden ze ook minder geliefde beesten, zoals de schipholganzen. Dit jaar (2018) gaat deze greenhouse cantina het derde jaar in en ik raad aan lid te worden van de club om deze groene ervaring niet te missen!

Adres: Vlaardingenlaan 600 bis
Openingstijden: volgen z.s.m.

Amsterdam – The avocado show

Hoewel ik er persoonlijk geen voorstander van ben om avocado’s op deze blog te promoten. Avocado’s zijn namelijk een ramp voor het milieu. Google maar eens: Avocado milieu, water, en je zult geshockt zijn dat misschien wel je lievelingseten ons water op zuipt!

Maar goed, ik beoordeel food jungles, gebaseerd op hun inrichting en niet zozeer wat er op de kaart staat. En naast het groen wat je dus op je bord krijgt, staat de sfeer bij The avocado show ook in het teken van urban green.

Adres: Daniel Stalpertstraat 61, Amsterdam
Openingstijden: Elke dag van 09.00 – 17.00
Tripadvisor reviews

Den Bosch – Oerwoud

Naast dat je bij Oerwoud terecht kunt voor het kopen van plantjes in de stadstuinwinkel, kan je ook kiezen om je innerlijke maag te voorzien met plantaardig voedsel in het Health Café. De kaart varieert van een kopje koffie tot huisgemaakte smoothies, tot een stevige groene lunch. Want alles wat op de kaart staat is 100% biologisch, plantaardig, vrij van gluten, geraffineerde suikers, soja en pinda’s!

Adres: Vughterstraat 84, Den Bosch
Openingstijden:
Di – Vr: 11.00- 18.00
Za: 11.00 – 17.00
Z0: 12.00 – 17.00

Eindhoven – Stories

Stories heeft pas een goed verhaal, luister! Deze zaak heeft namelijk tot doelstelling mensen op te leiden die een afstand hebben om tot de arbeidsmarkt. Dat is al een reden om hen met een bezoek te sponsoren, naast het feit dat je je je hier in botanische sferen waant.

Stories is gevestigd op een bijzondere plek, namelijk in het voormalige gebouw van Philips. Dus mensen die naast groen ook in zijn voor industrieel kunnen hier hun hart ophalen.

Adres: Torenallee 22-02, Eindhoven
Openingstijden:
Ma – Vr: 08.00 – 17.00

Enschede – Het Paradijs

Ik geloof dat ik alleen maar lovende recensies heb gelezen van het paradijs. Ook niet gek, want het paradijs ís een wonderlijk paradijs! Naast de fantastische inrichting staan ze bij Het Paradijs garant voor duurzaamheid, en is dit restaurant dus ook vegetarisch! Enne, zoek je nog een bijzondere trouwlocatie? Dat kan in Het Paradijs!

Adres: Nicolaas Beetsstraat 48, Enschede
Openingstijden:
Woe – do: 17.00 – 22.00
Vrij – zo: 12.00 – 22.00
Tripadvisor reviews

Haarlem – Kweekcafe

Gevestigd in een echte kas, is dit de laid-back plek waar je moet zijn als je een keer in Haarlem bent. Naast dat er ontzettend leuke activiteiten worden georganiseerd voor veel verschillende doelgroepen, is het Kweekcafe meer dan kidsproof! En een betere plek dan een kas, is er natuurlijk niet voor indoor green :)

Adres: Kleverlaan 9, Haarlem
Openingstijden:
Ma en woe – vrij: 8.30 – 17.00
Za – zo: 9.30 – 17.00.
Op dinsdagen is Kweekcafe te huur voor organisaties en bedrijven.

Rotterdam – Aloha

In het oude Tropicana, om precies te zijn ín de oude wildwaterbaan is Aloha gevestigd. Die tropische sfeer die het oude zwemparadijs had, is met dit restaurant in een nieuw groen jasje gestoken. Je kunt er terecht voor een kop koffie, lunch of diner.

Adres: Maasboulevard 100, Rotterdam
Openingstijden: Hele jaar door vanaf 12.00
Tripadvisor reviews

Utrecht – Le Jardin

Dit is een bijzondere! Le Jardin is namelijk niet alleen een fine-dine restaurant waar je kamerplantengroen de hoofdrol spelen in het interieur. Direct naast het restaurant is een bloemist waar je terecht kan voor een stoere plant, een lunch of een kop koffie met wat lekkers!

Adres: Mariaplaats 42, Utrecht
Tripadvisor reviews

Deel dit artikel