Pachira Aquatica

Pachira Aquatica: De plant die geluk brengt!

In My Green House by Gertrude

Kennen jullie de Pachira Aquatica al? Dit gevlochten boompje staat volgens de Oosterse traditie symbool voor financiële voorspoed en geluk. Vandaar dat zijn bijnaam geldboom is. Daar moeten we natuurlijk meer van weten! Het perfecte cadeau voor een housewarming, verjaardag of natuurlijk voor jezelf!

Meet the MiniMe's!

advertentie

Voor op kantoor

Naast dat deze plant natuurlijk helemaal thuishoort in onze Urban Jungles, is de Pachira Aquatica ook een prima plant voor op kantoor. Hij vraagt namelijk weinig aandacht, en hoeft ook niet per se eerste rang te staan qua lichte plaats. Sterker nog, zijn bladeren blijven veel mooier groen als je hem wat uit het licht haalt.>

Herkomst

Oorspronkelijk komt deze plant uit de tropische gebieden van Midden- en Zuid-Amerika, waar hij het liefst groeit op moerassige plaatsen, zoals langs de oevers. In het wild kan deze plant wel meer dan 20 meter hoog worden.

Vlechten

Als je je afvraagt of deze plant in de natuur ook gevlochten voorkomt, moet ik je helaas teleurstellen. In de jaren 80 kwam een Taiwanees op het idee om deze plant in te vlechten. Wat bleek de plant groeide ondanks de vlechten gewoon door, het werd een hit en tot op de dag van vandaag wordt de Pachira nog steeds gevlochten.

Feng Shui plant

Volgens de Feng Shui is de Pachira Aquatica van bijzondere betekenis. De vijf bladeren die op een open hand lijken symboliseren namelijk de vijf elementen vanuit de Feng Shui: hout, water, aarde, vuur en metaal. Als een ruimte niet in balans is qua energieverdeling, helpt de Pachira deze weer in balans te brengen.

Stekken

Stekken van deze plant is super simpel. Knip met een schaar een takje af met een ruime steel en zet dit in het water. Zodra deze kopstek na verloop van tijd wortels heeft gekregen, verpot hem dan.

Onderhoudtips
  • De Pachira staat liever niet in de volle zon, en verdraagt ook een standplaats met minder licht.
  • Worden de bladeren geel, dan krijgt de Pachira te veel licht.
  • Benevel zeker in de winter de bladeren regelmatig, zo blijven de bladeren mooi groen.
  • Houd de grond in de zomer licht vochtig, maar wel zodat het water weg kan. De Pachira houdt niet van natte voeten. In de winter mag de grond best wat indrogen.
  • Het gebeurt zelden maar kan zijn dat de Pachira je zijn bloemen schenkt. Gebeurt dit dan kunnen de bloemen het beste verwijderd worden. Dit kost de plant namelijk ontzettend veel energie.

Deel dit artikel