Puntjes op de i

In My Green House, Persoonlijk by GertrudeLeave a Comment

Eigenlijk stond er voor deze week een blog over de Calathea op de planning. Maar ik kreeg het ineens zo belachelijk druk met het corrigeren van het nieuwe boek dat ik geen kans zag een stukje te schrijven over deze ‘levende plant’. Zoals de bijnaam is van de Calathea. Maar dan houd je deze blog nog van me tegoed, toch?

Rammelt Nederlands

Misschien was het je al eerder opgevallen dat mijn Nederlandse-taalvaardigheid nogal rammelt. Ik denk dat ik op de basisschool, liever avonturen aan het bedenken was in plaats van op te letten tijdens het vak Nederlands.

Dat resulteert, dat bijna alles wat ik openbaar publiceer óf gecheckt word door mijn partner óf, zoals deze week het geval was, door een corrector. Best irritant voor iemand die het liefste alles zelf wil doen. En natuurlijk gelijk een mooie uitdaging om te leren samenwerken.

Want eerlijk is eerlijk, zonder corrector, heb ik bij voorbaat al geen kans op een bestseller. En als die bestseller je droom is, moest ik gaan dansen met mijn demons.

Taaldemon

Mijn taaldemon verteld me namelijk altijd dat ik beter niet kan schrijven. Maarja, diep down weet ik heus wel dat ik mensen wat kan leren, en wat ik maak er heus wel toe doet.

Gisteravond stuurde ik het boek, volledig gecheckt, weer terug naar mijn redacteur. My Green House voelt nu aan als schoon. Net alsof het boek onder een douche is geweest en daarmee alle vuiligheid afgespoeld is. Ik hoef nu alleen maar de werktekening voor de omslag te checken. En dan is het klaar. Dan is het afwachten op de release die gepland staat voor 20 februari 2018.

Boek drie is (bijna) klaar. Gekke gewaarwording is soms het leven. Zeker als taal-dyslect…

En ben jij de corrector die mijn boek onder handen moest nemen? Ik ben je oprecht zeer dankbaar!

P.S. Deze blog is niet gecorrigeerd. Ik vond namelijk dat ik wel even genoeg was gecheckt J

Deel dit artikel