De Citroen Geranium illustratie

Een tikje voor het slapen gaan, de Citroen Geranium!

In My Green House by Gertrude

Een tikje voor het slapen gaan, die opmerking werd geplaatst bij een foto van een Citroen Geranium op Instagram.

Niet zomaar een tip, maar zo ontzettend mooi en toepasselijk dat ik hem gelijk in het mapje ‘bewaren voor blog’ stopte. Achteraf had ik die ‘suggestie’ helemaal niet hoeven te bewaren, want sindsdien je raad het al, geef ik een tikje voor het slapen gaan!

Ziezo, de #citroengeranium heeft worteltjes gekregen! En deze stekjes zijn klaar om te worden verpot! #mygreenhouse

Een bericht gedeeld door Gertrude van der Linden (@gertrudevdlinden) op

 Ik denk dat deze plant maar in weinig huiskamers voorkomt. Hij ziet er ook niet uit als een jouw-moet-ik-hebben-plant. Zijn uiterlijk lijkt op een groene struik met daarin ‘gewoon’ veel blaadjes, weinig hips aan. Maar dan toch, schijn bedriegt!

Meet the MiniMe's!

advertentie

Deze plant heeft namelijk eigenschappen, die je alleen leert kennen als je je verdiept in deze plant. De grap is dat je wellicht de volgende keer niet meer voorbij deze plant loopt, maar anderen er juist op gaat attenderen wat voor geniale plant de Citroen Geranium is.

Muggenverdrijver

In de eerste plaats staat deze plant erom bekent dat het een natuurlijke muggen verdrijver is. De bovenkant van het blad bevat namelijk kliertjes, raak je deze aan, dan gaan deze open en komt er een citroen lucht vrij. Muggen houden niet citroen, en zullen je met rust laten.

Eetbare bladeren – en bloemen

Als het je lukt om deze plant in bloei te laten komen, zijn naast de bladeren ook de bloemen eetbaar. Veel mensen gebruiken het blad om thee van te maken. Het is ook mogelijk om het blad te drogen, voor thee om mee te nemen of om cadeau te doen. Naast thee, word de Citroen Geranium ook gebruikt als smaakstof in desserts, gebak en gelei. Laatst vertelde iemand me dat Citroen Geranium zo lekker zou zijn bij bramenjam. Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd maar geef het graag door.

Inmiddels overtuigd?

De planten zijn vanaf het voorjaar en heel de zomer verkrijgbaar bij de Intratuin. Een klein plantje kost gemiddeld zo’n €3,99. Geef hem een lichte plek, zonder dat hij in het volle zon staat. En hij groeit binnen een mum van tijd uit in een groene struik, waar je overigens heel veel stekjes uit kan halen.

Bekijk onderstaande video voor de stekuitleg van de Citroen Geranium!

En tot slot, een tikje voor het slapen gaan!

INSTAGRAM/// Geen zin om te wachten tot er donderdag’s een nieuwe groene blog verschijnt? Dagelijks deel ik op Instagram ook groene tips en inspiratie!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Deel dit artikel