Pokon illustratie

Waarom gebruik je eigenlijk Pokon?

In My Green House by Gertrude

Zelf gebruik ik eigenlijk nooit Pokon. En ik vroeg mezelf af waarom zou ik Pokon gebruiken, terwijl mijn kamerplanten het ook prima doen zonder?

Het Pokon dilemma

In elk boek wat ik opensloeg over de plantenvoeding, stond er nadrukkelijk bij dat naast water er ook wekelijks een scheutje kunstmest moet worden toegevoegd. Ik vond het zulke vreemde informatie, want mijn kamerplanten groeiden namelijk prima zonder gebruik te maken van deze extra bemesting.

Maarja, ik was een boek aan het schrijven over kamerplanten en daar was al een hoofdstuk ‘plantenvoeding’ in gereserveerd. Dus is zat met een dilemma!

In mijn geval was het zo, dat als ik maar een wortel uit de pot tevoorschijn zag komen, ik wist dat het tijd was om de plant te verpotten. Ik gaf de plant dus niet alleen een groter huisje, maar voorzag hem ook van nieuwe potgrond.

Twee o’s en je hebt?

En zo kwam ik erachter dat verpotten het antwoord was op mijn Pokon vraag.

Pokon is namelijk een voedingsmiddel wat bestaat uit Fosfor (P), Kalium (K) en Stikstof (N). Zet twee o’s tussen de medeklinkers en je weet meteen waar de naam Pokon vandaan komt. J

In potgrond zitten ook voedingstoffen waar een plant gemiddeld zeker een jaar van kan leven. Na dat jaar zijn dus de voedingsmiddelen uit de grond, en om de plant te blijven voorzien van voedingsstoffen kun je ervoor kiezen wekelijks een scheutje Pokon toevoegen aan je water.

Snel een Green House!

Mijn doel was om een echte Green House te krijgen, en ik wilde juist grotere potten om de plant sneller te laten groeien. En doordat ik constant maar bezig was met verpotten, was het geven van Pokon zinloos. Want de plant hadden immers nog genoeg voedsel om te blijven groeien.

Dus, mocht je nou een pot hebben die je zo mooi vindt, en je plant wel wil voorzien in voedingsmiddelen. Dan zou ik zeker het gebruik van Pokon adviseren, maar verpot je je planten binnen een jaar? Dan hoef je net zoals ik geen zorgen te maken om je planten extra te bemesten!

Ziezo, dan weet je dat ook weer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Deel dit artikel