‘Wat je schrijft ben je zelf’


Banner wjsbjz

Het boek “Wat je schrijft ben je zelf ” is een werkboek. Het bestaat uit 33 levensvragen met bijbehorende opdrachten. Bij elke vraag is er schrijfruimte om jouw antwoord op te schrijven. Tevens staat bij elke vraag een quote van onder andere (bekende) schrijvers, musici, filosofen en wetenschappers. Door de vragen te beantwoorden en de bijbehorende opdrachten te doen,  zou dit een goede start kunnen zijn om te leren kijken naar, en na te denken over jezelf, en hoe je in relatie tot anderen staat.

Het boek kun je zo spannend maken als jij wil. Dat is het leuke aan dit boek. Waar ligt jouw grens? Ga je die opzoeken? Wat en waar brengen de opdrachten jou? Hoe reageer jij in bepaalde situaties en hoe reageren mensen op jou? Het boek laat je stilstaan bij jezelf. Zo kan je jezelf eens bekijken en ontdekken wie jij bent. Jouw antwoorden schrijf je op in:

‘Wat je schrijft ben je zelf’.

 

onderwijs

Als je gaat studeren op een HBO of Universiteit krijg je al vanaf het eerste jaar te maken met zelfreflectie, om je zo goed te ontwikkelen in je loopbaan. Maar wat als je dit nou nog nooit hebt gedaan?

Het boek is bedoeld voor de bovenbouw van de HAVO en VWO  leerlingen. Zeker als lesonderdeel voor de vakken levensbeschouwing, filosofie, ckv en de combinatie van deze vakken. Het boek ook geïntegreerd kan worden in de linguïstische vakken of bij het vak lichamelijke opvoeding.

Het boek is qua vormgeving gemaakt voor zowel jongens  als meisjes op geheel eigentijdse wijze. Het is aantrekkelijk gemaakt om juist aan de slag te gaan, en te willen schrijven over jezelf.

Reviews

Benieuwd naar wat anderen vinden van het boek?