Aloë vera

Wonderplant, de Aloë Vera

In My Green House by Gertrude

Ik ben benieuwd of de woorden die je nu gaat lezen over de Aloë Vera net zo krachtig zijn als de krachtige magische eigenschappen die de Aloë Vera verstopt onder zijn stengels.
Vast niet, en dat geeft ook niet. Maar toch hoop ik, dat je openstaat voor een stukje verwondering over de goddelijkheid van de natuur, die deze vetplant je kan laten zien!
En dat misschien wel ‘gewoon’ in jouw huiskamer!

Mocht je openstaan voor deze verwondering, dan kan het zomaar gebeuren dat je mond openvalt van verbazing. Dit gebeurde tenminste bij mij, toen ik ineens begreep waarom de oude Egyptenaren deze plant ‘De plant der onsterfelijkheid’ noemden, en de Indianen het ‘De Staf van de Hemel’ noemden.

De Aloë Vera is namelijk een manifestatie van het leven, gehuld in een plant. Deze plant kan jou voorzien in zowel lichamelijk en psychische heling!

Maar eerst even wat feitjes

De Aloë Vera kent 200 varianten, en is zelfs familie van de lelie! Zijn (of haar?) geneeskracht werd als eerste ontdekt door de Egyptenaren.
Er gaan rondom de Aloë Vera veel mythes en legendes de ronde. Zoals dat Cleopatra’s schoonheid te danken was aan deze plant. En de extreem hoge leeftijd van de Essenen, die de Aloë Vera erfden, te danken was aan het gebruik van deze plant. Maar ook Alexander de Grote was een groot liefhebber van de Aloë Vera. Hij veroverde destijds zelfs een eiland om de Aloë voorraad op pijl te houden.
Ik zal maar zeggen…

Wonderplant

Tegenwoordig wordt Aloë Vera vooral verwerkt in producten. Dit hoeft echter geen reden te zijn zelf ook eens een stengel af te snijden en op zoek te gaan naar dat wondergel wat erin verstopt zit.
Zelf gebruik ik de gel bij mijn eczeem, en weet ik sinds kort dat je Aloë Vera ook prima kan gebruiken als onderdeel van een masker. Dit testte ik uit, en dat zie je in onderstaand filmpje…

Waar is de Aloë Vera goed voor?

Aambeien – Acné – Anti aging – Allergieën – Brandend maagzuur – Blaasontsteking – Brandwonden – Cellulitis – Eczeem – Haaruitval – Huidkanker – Koorts – Kwallenbeten – Infecties – Insectenbeten & steken – Jeuk – Pijn – Psoriasis – Reumatische Artritis – Rimpels – Schimmel – Spataderen– Snijwonden – Wratten – Zenuwontsteking – Zonnebrand.

De Aloë Vera…

• …is een natuurlijk alternatief voor mondwater, en verwijderd tandplaque.
• …geeft verlichting bij acute ziektes zoals darmontsteking, gevoelige maag, verstopping en zweren.
• …helpt je bij de reiniging van gifstoffen en ziektekiemen.
• …werkt ontstekingsremmend.
• …helpt je bij de bevordering van de spijsvertering.
• …helpt je bij afvallen. De plant bevat enzymen die vet – en suikermoleculen afbreken.
• …bevat vitamine B12, wat nodig is bij de productie van rode bloedcellen.

Misschien snap je nu Alexander de Grote ;)

SOAP7

Het onderwerp Aloë Vera kwam via een omweg tot me. Zo kon je zien en lezen dat mijn partner en ik onlangs de Botanische tuin ‘De Kruidhof’ bezochten. In het winkeltje kochten wij een zeepje voor mijn schoonmoeder om haar te bedanken voor het verzorgen van onze kamerplanten tijdens de vakantie.
De dames in de shop vertelden dat het zeepje was gemaakt van kruiden uit de Botanische tuin. Ik vond dit zo tof, dat ik snel op zoek ging naar de persoon die erachter schuilging.
Zo kwam ik uit bij Margot, de eigenaresse van SOAP7!

Ik stuurde haar een mail, en die week erop stond er een telefonische afspraak gepland. Ze vertelde vol enthousiasme hoe ze 14 jaar geleden in Spanje bij toeval verzeild raakte in de wereld van zeep mede door de Aloë Vera plant.
Ze verkoopt onder anderen zeep met de naam Aloë Lady, en ik mag er een eentje van haar weggeven!

Kanttekening: De Aloë Vera kán helpen, maar is nooit een garantie. Doch, baat het niet, dan schaadt het niet. 

Hoe weet ik dit allemaal? Hier zijn de aangeboorde bronnen:

https://www.soap7.com/zeepjes/

 

Deel dit artikel