Geld besparen op je kamerplant aankopen

Zo bespaar je veel geld op je kamerplant aankopen

In My Green House by Gertrude

We willen het natuurlijk allemaal: zo snel en zo goedkoop mogelijk een Green House. Kamerplanten kunnen een hele fijne aanvulling zijn in je interieur, alleen zijn ze in de aanschaf zeker niet goedkoop.

Toch, met een creatieve manier van geld uitgeven en een dosis geduld, is de weg naar een Urban Jungle huis goedkoper en verrassender dan je misschien vooraf had bedacht. Ik geef je graag een aantal tips waarop jij geld kan besparen.

Koop klein

De waarde van kamerplanten wordt ongeveer op dezelfde manier bepaald zoals het gaat met wijn of kaas. Hoe langer een kweker moet zorgen voor de planten hoe duurder ze op gegeven moment worden. Maar jij kan natuurlijk ook prima zelf de rol van de kweker overnemen door kleine plantjes te kopen en deze te laten uitgroeien tot reusachtige planten.

Ficus lyrata

De Ficus Lyrata is daarvan een goed voorbeeld.  Koop je deze (viool)plant in ‘bambino’-vorm, dan heb je een plant onder een tientje. En bij de juiste verzorging heb jij in een paar jaar meer dan honderd euro uitgespaard en in de tussentijd heeft de plant je indirect al heel wat positieve effecten gegeven.

 

VioolplantExtra informatie
  • Nederlandse naam: Vioolplant
  • Verzorging: Houd de grond licht vochtig.
  • Standplaats: Zet de Vioolplant op een lichte plek zonder dat hij in de volle zon staat.
  • Bijzonderheden: Het sap van de vioolplant is giftig voor huisdier en mens, pas dus op met kleine kinderen!
Ruilen op social media

Inmiddels zijn er veel en grote ruilgroepen actief op Facebook waar je alleen tegen verzendkosten in het bezit kan komen van superleuke nieuwe plantjes. Ikzelf ruilde ook een stekje en in deze blog kan je hiervan het verslag lezen. Inmiddels is het stekje aangeslagen en groeit het langzamerhand uit tot een grote plant. Ik bespaarde hiermee meer dan €10,-!

Vraag om stekjes bij familie en vrienden

Als je op bezoek bent bij familie of vrienden, neem dan ook gelijk eens een kijkje in hun botanische aanbod. Soms kom je juweeltjes tegen die je ter plekke kan stekken en kan laten wortelen in water.

Bezoek eens stekjesruil

Tegenwoordig zijn stekjesruilmarkten helemaal hip! In veel plaatsen komen mensen bijeen die graag hun groene kroost ruilen.

Dit zijn mijn tips. Maar grote kans dat jij ook een tip hebt hoe jij goedkoop aan je plantjes komt, ik zou het natuurlijk leuk vinden als je deze deelt onderaan in de comments.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Deel dit artikel