Zo maak je je eigen lettertype

In DIY by GertrudeLeave a Comment

Ik houd van lettertypes! Ze vallen me overal op. En als ik op straat een mooi lettertype zie, kan ik echt een moment nemen om te bekijken wat voor sfeer een lettertype uitstraalt. Dat is voor mij ook precies wat de meerwaarde van een lettertype kan zijn.

Dat is ook de reden dat ik ernaar op zoek ging om zelf een lettertype te maken die tot aanvulling kan zijn voor mijn werk. Mocht je in het bezit zijn van een mooi handschrift kan je deze gebruiken voor het maken van je eigen lettertype.

In mijn geval is dat niet zo, dus vroeg ik aan Eva Luijkx of zij met haar kroontjespen haar handschrift wilde delen.

 

Zo maak je je eigen handschrift:

Stap 1 Ga naar de website Calligraph en maak een gratis account aan.
Stap 2 Je komt op een scherm waar je eerst de letter samenstelling maakt aan de hand van een taal. Omdat de Nederlandse taal dezelfde tekens heeft als in het Duits, kies je Minimal German.

Stap 3 Klik op Download Template. Er verschijnt een pop-up waar je characters as background aan vinkt. Klik op download.
Stap 4 Er verschijnt dit formulier. Druk het af.
Stap 5 Vul het formulier in met een zwarte pen. In mijn geval, stuurde Eva mij een filmpje met het resultaat!

Stap 6 Scan je lettertypen in.
Stap 7  Ga naar Upload template en kies je bestanden.
Stap 8 Omdat je een gratis account hebt kun je maar 75 tekens (glyphs) toevoegen aan je lettertype. Verwijder de tekens die die weinig zult gebruiken. Ik zelf heb de Hoofdletters met leestekens verwijderd.
Stap 9 Druk op Build Font
Stap 10 Het leukste van alles, geef je lettertype een naam! Druk op Build.
Stap 11 Download je fonts naar je computer en installeer je voor gebruik!

Succes!

Deel dit artikel